Vær kage-krea med disse gode råd

Hvis du elsker at være kreativ, når du laver kager, er der heldigvis mange forskellige måder, som du kan gøre det på. Vi kommer her med nogle gode råd til værktøjer og teknikker, som du kan bruge, så du kan få lavet den helt rigtige kage til lejligheden.

Tyller og sprøjteposer bringer kreativiteten frem

Når du skal lave kreative og flotte kager, er det ofte nok, at du vælger en tylle eller en sprøjtepose at lege med. Du kan nemlig lave mange forskellige flotte ting med den. Du kan for eksempel lægge flødeskummen flot op af siden på en kage. Du kan også få tyller, hvor det er muligt for dig at lægge creme eller flødeskum i forskellige farver på kagen. Det er for eksempel flot på muffins. Hvis du føler, at du må have fat i nogle tyller og sprøjteposer, kan du se mere på kforkage.dk.

Lav figurer i marcipan

En anden god mulighed for dig for at være kreativ, når du laver kager, er at lave figurer i marcipan, der kan stå eller ligge oven på kagen. Marcipan er nemt at forme ting af, og der er det virkelig kun fantasien og muligvis tyngdekraften, der sætter en stopper for, hvad det er muligt for dig at lave. Det kan være alt lige fra et brudepar til nogle hjerter og blomster.

Brug frugtfarve til kagen

En anden god måde at være kage-kreativ på er, at du bruger frugtfarve til kagen, glasuren, cremen eller flødeskummen. På den måde kan du lave dine lagkagebunderøde og glasuren grøn. Det er med til at give nogle flotte og anderledes kager, hvor du virkelig leger med sanserne. Hvem siger for eksempel, at en sandkage skal være sandfarvet? Den kan vel lige så godt være blå. 

Sæt ansigt på kagen

En anden god måde at være kreativ på er ved at sætte ansigt på kagen. Det er med til at give kagen et sjovt og sødt udseende. Der er tusindvis af måder, som du kan lave ansigter på kagen på. Det er derfor bare op til dig at finde ud af, hvilken du vil bruge. Du kan købe chokoladeknapper og lave et ansigt med dem. Det er en meget simpel løsning. Du kan også forme øjne af marcipan, lave næse og mund af slik og meget andet.

Få kagen til at ligne noget andet

Det er også sjovt for både dig og dine gæster, at du får kagen til at ligne noget helt andet. Det kan for eksempel være en mariehøne, en gris eller en bygning. Du har mange muligheder. Allerede når du laver selve kagen, bør du tænke over, hvad den skal forestille og forme dejen efter det. Bagefter kan du lægge et lag marcipan over, så det får den helt rigtige form og farve.

Kager til en særlig højtid

Når du skal være kreativ med kager, kan det ofte være til en særlig højtid som jul, fastelavn eller halloween. Der er det en god ide at bruge de farver, der karakteriserer højtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *