Vælg det rette udstyr til din yogapraksis

yoga

Har du, ligesom tusinder af andre i disse år, besluttet dig for at begynde at dyrke yoga? Så læs med her, hvor vi guider dig til at komme godt i gang med din yogapraksis. 

I princippet kan du lave yoga hvor som helst og helt uden udstyr, men du får en langt bedre oplevelse med yoga, hvis du har forberedt dig med udstyr. Det ser vi nærmere på her. 

Det skal du bruge til din yogapraksis 

Måtte 

En yogamåtte er uundværlig til din yogapraksis. Der findes måtter i flere forskellige tykkelser og materialer, f.eks. gummi, skum, stof eller jute, så der er lidt noget at vælge imellem. Nogle foretrækker en meget tyk måtte, så de ikke kan mærke underlaget under sig, hvor andre bedre kan lide en tynd måtte. 

Tøj 

Når du dyrker yoga er det afgørende at have tøj på, du kan bevæge dig i og som føles rart. Her går det ikke med cowboybukser eller blazerjakke, nej et par bløde og elastiske yogabukser er sagen, så du let kan bevæge dig rundt i de forskellige yogastillinger. Yogabukser findes i forskellige modeller, f.eks. finders der både baggy og tætsiddende. Det, der er vigtigt, er at de er rare at have på, og at du kan bevæge dig frit. 

Redskaber 

Til din yogapraksis kan du også få brug for andre sager, f.eks. en blok til at understøtte kropsdele i visse yogastillinger. Blokken er omtrent samme størrelse som en mursten, men slet ikke lige så tung, da den er lavet af kork. Også en pude og evt. en pølle vil være godt at have, ligeledes til at understøtte kroppen. Sidst, men ikke mindst, vil du blive glad for at tæppe til at tage over dig, når du er færdig med anstrengelserne og kan nyde afspændingen, som afslutter enhver yogatime. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *