Tesla

Overvejer du at købe Tesla Aktier? Så kan du læse mere om virksomheden herunder.

Tesla er en virksomhed som udvikler, producerer og sælger elbiler og batterier samt solceller til hele verdenen. De var blandt de første til at masseproducere elbiler, og havde derved en klar fordel over de andre bilmærker, da de helt unikt kun fokuserede på udviklingen af elbiler, og i dag står de blandt de største som sælger elbiler.

Tesla kom rigtig meget i medierne, og det var til dels pga deres ejer, den velkendte Elon musk, som var lidt en anden type chef end den mere traditionelle chef, da han selv er med i udviklingen, og bruger rigtig meget tid på at være på fabrikkerne, og være i medarbejdernes højde, fremfor at sidde på kontoret og stikke ordre ud til højre og venstre.

Tesla blev grundlagt i 2003 og er opkaldt efter opfinderen og elektroingeniør Nikola Tesla, som var specielt kendt for hans opdagelser og sine bidrag til udbredelsen af vekselstrøm, og har siden åbnet bilfabrikker i blandt andet Tyskland og Kina, for at kunne følge med efterspørgslen, som tesla blev mere udbredt. I 2021 havde Tesla 99.200 ansatte og havde en omsætning på 116 mia. kr, hvor de samtidig slog deres egen rekord for salg af biler, de nåede at få solgt 936.000 biler i 2021, hvilket var 87% flere biler, end der blev solgt i 2020, så altså næsten en fordobling af deres bilsalg.

Dette vidner også om at folk er helt vilde for at kunne få en Tesla. I takt med at Tesla har været så gode til at få solgt biler, har de også haft et vanvittigt år på aktiemarkedet, hvor prisen bare er eksploderet, og gjort folk der ejede deres aktier helt vildt, grundet de stigninger det pludselig gav, for bare i starten af 2020 kostede en aktie små 32 USD, men 1 år senere havde prisen ramt tæt på 300 USD pr aktie, altså en stigning.

 Men en aktier falder og stiger som sagt, og det sker og er sket for tesla, de har i 20202 ramt et år, hvor aktien er blevet splittet og det har påvirket aktien, Elon Musk har solgt ud af sine aktieandele og det har fået prisen til at falde, og bare i 2022 er aktien faldet med 62% og ligger nu nede og svæver rundt omkring 150 USD. Det er dog stadig en pæn stigning, hvis man købte aktien da den lå på omkring 30 USD.

Hvis det fanger dig at lære mere om aktier, og have muligheden for at investere i aktier som Tesla, så kan du via aktierdk.dk læse mere om hvilken platform der passer til din investeringsprofil, og her komme i gang med din egen rejse ind i aktier, hvor der er mulighed for at kunne tjene penge, selv uden at gå på arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *