Sådan kommer du i gang med din hudpleje-hobby

Pleje af hud og krop er ikke kun noget der er vedholdt eksklusive spa-aftener og kroophold. Det kan også være en del af den daglige rutine, som ikke bare er med til at give en blød hud – selve rutinen og ritualet kan være med til at skabe en ro i dagligdagen, hvilket kan give mere overskud i længden. Hvis du er interesseret i at påbegynde en hobby med hudpleje, så læs med her.

Hudpleje er ikke kun for pæne piger og folk der kan lide at gøre noget ekstra ud af deres udseende. Pleje af hud og krop er en del af god hygiejne og er noget man kan have som hobby uanset køn eller alder. Men hudplejeverden kan også være forvirrende at navigere i, så det kan være svært at finde ud af hvor og hvordan man skal starte.

Nordic wellness er en stor hjælp når det kommer til alting hud og krop, så der kan man med fordel starte med at lære lidt om forskellige typer hudplejeprodukter. Men du får naturligvis også nogle gode tips herunder.

Start småt

Når det kommer til hudpleje, så er det bedst at starte småt og undgå at tage for store skridt, så man ikke kommer til at gøre det modsatte af formålet og ødelægge sin hud. Et godt sted at starte er helt simpelt med en ansigtsrens og en fugtighedscreme. Stort set alle har nemlig brug for at rense de overskydende døde hudceller af og derefter give huden den fugt den behøver.

Grunden til at man ikke kan bruge en almindelig håndsæbe og bodylotion til ansigtet er, at huden i ansigtet er mere følsomt og har flere talgkirtler, så man kan ikke smøre hvad som helst på den og forvente et godt resultat.

Kend din hud

Det er vigtigt at bruge hudplejeprodukter, som passer til ens hud. Nogen kan nemlig have en mere tør hud, hvor andre kan have en fedtet hud. Generelt gælder det dog – uanset hudtype – at man ikke skal være blid ved huden, selvom man døjer med urenheder eller tilstoppede porer. Det er bedre gå langsomt og konsekvent til værks, end at overgøre det for hurtigt.

Efter noget tid med de samme hudplejeprodukter, kan man lige så stille udbygge sin rutine med flere produkter, alt efter hudens behov og hvad man ønsker ud af sin rutine. Hver gang man introducerer et nyt produkt i sin rutine, er det også bedst at være forsigtig. Det vil sige, at man med fordel kan undgå at bruge for mange nye produkter ad gangen – det kan nemlig køre huden mere følsom end nødvendigt.

En god hudplejerutine er selvforkælelse på daglig basis. Det er en del af god hygiejne, men det er også en god måde at starte og afslutte dagen på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *