Hobbysider.dk

Sov godt og pas på miljøet med bambus sengetøj

Sengetøj er mere end blot sengetøj. Vi bruger cirka en tredjedel af døgnets timer i sengen og søvnen er den absolut vigtigste faktor for, at din krop kan lade op til en ny dag. Netop derfor er selvfølgelig sengen, dynen og hovedpuden vigtige elementer i vores træben efter god søvn, men hvad de færreste tænker over er, at sengetøjet er mindst ligeså vigtigt. Sengetøj der regulerer vores kropstemperatur er medvirkende til, at vi sover bedre. Mange mennesker lider af nattesved, hvilket kan være en yderst generende faktor, der forstyrrer den vigtige søvn.

Bambus sengetøj er en økologisk form for sengetøj, der er fremstillet i naturmaterialer og er yderst effektivt i forhold til regulering af kropstemperatur. Derfor er bambus sengetøj et rigtig godt valg, hvis man ønsker at optimere sin søvnkvalitet. Udover det er der en lang række andre årsager til, at bambus sengetøj er et godt valg når det kommer til optimering af søvnen. Læs med her og find ud af hvilke fordele der at hente ved at investere i bambus sengetøj.

Hvorfor vælge bambus sengetøj?

Den termoregulerende effekt gør, at bambus sengetøjet kan benyttes under alle årstider. Bambus er nemlig et tungt materiale, der får en kølende effekt når det er varmt, og en varmende effekt når det er koldt. Det er et svedabsorberende materiale, da bambusfibrene indeholder bittesmå lufthuller. Det gør, at sved føres væk fra kroppen hurtigere end ved almindeligt bomuldssengetøj og netop derfor er bambus sengetøj særligt ideelt til mennesker der lider af nattesved.

Udover den termoregulerende og svedabsorberende effekt, så besidder bambus sengetøj mange unikke egenskaber. Det økologiske materiale er både allergivenligt, idet det i forhold til almindeligt bomuldssengetøj er minimalt støvudledende, samt antibakterielt, hvilket gør det yderst nænsomt for huden. Det lækre naturmateriale er meget blødt at ligge i, hvilket yderligere er én af forudsætningerne for, at bambus sengetøj er godt til optimering af søvnen. Komfortoplevelsen er rigtig vigtig for vores søvn og netop derfor er bambus sengetøj et rigtig godt valg. Hvis du ønsker at optimere din søvnkvalitet, så finder du her både bambus sengetøj til voksne og børn.

Miljøvenligt og bæredygtigt sengetøj

Bambus er jo et naturprodukt der er meget bæredygtigt. Det findes i stor stil i Asien og råvaren er en græstype, der dyrkes uden brug af hverken pesticider eller sprøjtemidler. Bambus er en hurtigt voksende afgrøde, der heller ikke behøver kunstig vanding og det er derfor et materiale, der først og fremmest er masser af i verden, mens det vokser helt naturligt. Det er medvirkende til at svække drivhuseffekten og det vokser hurtigt frem igen efter høst. Derudover er bambus sengetøj særligt skånsomt for miljøet, idet det sagtens kan vaskes på 40 grader og tørretumbling er ikke nødvendig. Det skyldes, at bambus sengetøjet er meget fugtafgivende, hvilket gør, at det lufttørres på kort tid. Der er altså mange fordel at hente ved at vælge bambus sengetøj frem for bomuldssengetøj – du sover bedre med god samvittighed.

Vitrineskab i jern – flot, råt og elegant så kan du stolt fremvise dine hobbygenstande

Er du ude efter en ny stil eller bare lidt friskt input til dit hjem? Trænger stuen til fornyelse, og mangler du samtidig et flot og praktisk opbevaringssted til nogle ting? Skal der et nyt, praktisk møbel til i entreen eller køkkenet? Eller har du din egen butik, hvor du mangler spændende møbler, hvorfra dine produkter kan tage sig rigtig godt ud? Så kan det være, et vitrineskab i metal kunne være løsningen.

Et vitrineskab er kendetegnet ved, at der er glas i lågerne. Herfra er der så uendeligt mange mulige kombinationer i forhold til materiale, udformning, størrelse og farve. En af mulighederne er vitrineskabe lavet i jern.

Vitrineskabe i jern giver et på en gang lidt råt, men også ret elegant udtryk. Når det samtidig er sort, passer sådan et møbel ind langt de fleste steder og giver sine omgivelser et ekstra pift af skønhed. Har man købt det hjem til stuen, er det et fint sted at præsentere sine pæneste ting eller pyntegenstande. Men det passer også rigtig godt til at opbevare vin- og ølglas, porcelæn – eller måske blot bøger. Uanset, hvad man vil have opbevaret i det flotte vitrineskab, vil det helt sikkert fremstå præsentabelt. Et godt bud på udstillingsegnede genstande er dine hobbyartikler.

Vitrineskab til butik

Det samme gør sig gældende, hvis man har købt et vitrineskab i jern til sin butik. For udgangspunktet er med et sådant skab ret godt, når man vil præsentere sine varer/produkter. Så er det en spændende proces at arbejde med at sætte sine ting smukt og indbydende op på og i skabet – eller skabene. For her har man virkelig mulighed for at skabe interessante vinkler og smukke kombinationer. Et spændende og tillokkende produkt-landskab, der kan vække nysgerrighed og glæde hos kunderne. Det kan være, man sælger brugskunst, egne hobby-ideer, blomster, bøger, vin, slik, kager… Uanset hvad, vil man helt sikkert kunne få det til at tage sig godt ud i vitrineskabe i jern.

Mange muligheder

Der er kort sagt masser af spændende anvendelsesmuligheder med et vitrineskab i jern. Også, hvis man ikke skal bruge det som ”fremvisning” af produkter eller flotte ejendele. Et vitrineskab kan fungere fortrinligt som almindelig, men praktisk opbevaring. For eksempel, hvis man har mange forskellige hobbyting, værktøjer, redskaber, materiale osv. Her er der god mulighed for at holde orden i alle tingene, sortere i kasser og kurve og så videre – og sætte dem ind bag glaslågerne. Så er der frit udsyn til tingene, så man hurtigt kan finde dem eller få et overblik over dem igen. Men i stedet for i en åben reol, står tingene lukket pænt og ordentligt inde – i et flot og elegant møbel.

Kort sagt oser et vitrineskab i jern af på én gang orden, kreativitet, stil og elegance. Kun fantasien sætter grænser for anvendelsesmulighederne, så det er bare at sætte tankerne i gang. Lade sig inspirere. Og overveje, om et sådant vitrineskab kunne gøre lykke hos en. Det kan jo være, man pludselig kom i tanker om det perfekte sted i stuen – eller den ideelle opbevaring (og præsentation) af ens kreative sysler…

Vær kage-krea med disse gode råd

Hvis du elsker at være kreativ, når du laver kager, er der heldigvis mange forskellige måder, som du kan gøre det på. Vi kommer her med nogle gode råd til værktøjer og teknikker, som du kan bruge, så du kan få lavet den helt rigtige kage til lejligheden.

Tyller og sprøjteposer bringer kreativiteten frem

Når du skal lave kreative og flotte kager, er det ofte nok, at du vælger en tylle eller en sprøjtepose at lege med. Du kan nemlig lave mange forskellige flotte ting med den. Du kan for eksempel lægge flødeskummen flot op af siden på en kage. Du kan også få tyller, hvor det er muligt for dig at lægge creme eller flødeskum i forskellige farver på kagen. Det er for eksempel flot på muffins. Hvis du føler, at du må have fat i nogle tyller og sprøjteposer, kan du se mere på kforkage.dk.

Lav figurer i marcipan

En anden god mulighed for dig for at være kreativ, når du laver kager, er at lave figurer i marcipan, der kan stå eller ligge oven på kagen. Marcipan er nemt at forme ting af, og der er det virkelig kun fantasien og muligvis tyngdekraften, der sætter en stopper for, hvad det er muligt for dig at lave. Det kan være alt lige fra et brudepar til nogle hjerter og blomster.

Brug frugtfarve til kagen

En anden god måde at være kage-kreativ på er, at du bruger frugtfarve til kagen, glasuren, cremen eller flødeskummen. På den måde kan du lave dine lagkagebunderøde og glasuren grøn. Det er med til at give nogle flotte og anderledes kager, hvor du virkelig leger med sanserne. Hvem siger for eksempel, at en sandkage skal være sandfarvet? Den kan vel lige så godt være blå. 

Sæt ansigt på kagen

En anden god måde at være kreativ på er ved at sætte ansigt på kagen. Det er med til at give kagen et sjovt og sødt udseende. Der er tusindvis af måder, som du kan lave ansigter på kagen på. Det er derfor bare op til dig at finde ud af, hvilken du vil bruge. Du kan købe chokoladeknapper og lave et ansigt med dem. Det er en meget simpel løsning. Du kan også forme øjne af marcipan, lave næse og mund af slik og meget andet.

Få kagen til at ligne noget andet

Det er også sjovt for både dig og dine gæster, at du får kagen til at ligne noget helt andet. Det kan for eksempel være en mariehøne, en gris eller en bygning. Du har mange muligheder. Allerede når du laver selve kagen, bør du tænke over, hvad den skal forestille og forme dejen efter det. Bagefter kan du lægge et lag marcipan over, så det får den helt rigtige form og farve.

Kager til en særlig højtid

Når du skal være kreativ med kager, kan det ofte være til en særlig højtid som jul, fastelavn eller halloween. Der er det en god ide at bruge de farver, der karakteriserer højtiden.

Lav et personligt pudebetræk – 3 gode ideer

Du har mange muligheder for at lave et personligt pudebetræk i dag. Det er meget forskelligt hvad det vil kræve af dig at lave betrækket. Det kommer selvfølgelig også helt an på, hvor meget tid du vil bruge på det. Vi kommer her med tre bud, der kan tage alt fra omkring fem minutter til mange timer. Du skal selvfølgelig kun bruge mange timer på det, hvis du synes, at det er hyggeligt.

Et personligt pudebetræk er en rigtig god gave til familiemedlemmer. Hvis du har børn, kan du hjælpe dem med at lave personlige pudebetræk. Hvis du til og med har en dejlig kapok pude at komme indeni pudebetrækket, bliver gaven jo bare fuldendt. Kapok er et lækkert materiale, der både er meget bæredygtigt og meget allergivenligt. Det gør, at du også sagtens kan give puden til en, der har allergi.

Pude med broderi

Broderi kan tage mange forskellige former, men det er helt sikkert en god måde at lave et personligt pudebetræk på. Hvis du er god til at brodere, kan du brodere hele forsiden på puden med et smukt mønster. Det er med til at give en meget flot pude, der for eksempel kan bruges til sofapude. Det personliggør også puden.

Hvis du ikke er så god til at brodere endnu, kan det være en ide, at du ”bare” broderer initialerne på den, der skal have puden. Det gør, at puden for eksempel kan bruges til hovedpude. Det giver et hyggeligt nostalgisk udseende, når du broderer initialer på puden.

Pude med fototryk

Hvis du gerne vil have en hurtig løsning, kan du nemt bestille et pudebetræk med fototryk via nettet. Der finder du en webshop, hvor de kan det, udvælger det rigtige billede og bestiller det hjem. Hvis du allerede ved, hvilket billede du vil bruge, behøver det ikke at tage mere end fem minutter at få det sendt af sted.

Hvis dine børn gerne vil give deres bedsteforældre eller en af deres venner en personlig gave, er det også en god ide, at du hjælper dem med at lave et pudebetræk med fototryk. I kan tage et helt nyt billede og nemt lægge det ind på computeren. I kan også vælge et billede, der allerede ligger på computeren. Til bedsteforældrene vil det være oplagt, at det er et billede af dit barn. Til dit barns ven eller veninde kan det være et billede af de to, der leger sammen.

Pude med kartoffeltryk

Hvis du har mindre børn, vil de helt klart synes, at det er sjovt at lave kartoffeltryk på pudebetræk. Det er også med til at give nogle meget personlige pudebetræk. Kartoffeltryk er en meget nem form for tryk, hvor du bare skal bruge nogle store, faste kartofler og noget maling, der kan sidde fast på tøj. Kartoflerne skærer I til, så I kan lave tryg med dem. Det kan for eksempel være hjerter eller stjerner. Så dypper I dem i malingen og presser dem på tøjet. Kartoflen kan selvfølgelig bruges, lige så mange gange som I vil.

4 Tips til at lave dine egne plakater

De fleste mennesker har behov for at udtrykke deres kreativitet på den ene eller den anden måde. Der findes mange forskellige måder, man kan gøre det på. Den mest klassiske opfattelse er, at man udtrykker sig gennem billedkunst eller litteratur, dog kan indretning og påklædning være en ligeså omfattende måde at udtrykke sig på. det handler i sidste ende om, at man får muligheden for at vise noget ved sig selv, som kan være svært i andre forbindelser. På samme tid kan disse kreative gøremål også have en mere praktisk grund end blot, at man ønsker at udtrykke sig selv. For kreativitet kommer også til udtryk, når man skal udføre et praktisk stykke arbejde, arbejder med forskellige projekter, eller skal løse problemer på jobbet.

En af de kreative opgaver, som kan sættes i forbindelse med det at arbejde med et projekt eller blot en måde at udtrykke sig på, er ved at lave plakater. Plakater bruges gerne som en form for reklame, merchandise eller som pynt i forbindelse udsmykning af ens bolig. Nogle af dem vil ofte komme til at overlappe hinanden, men man vil faktisk blive overrasket over, hvor ofte det kan være en fordel at lave en plakat, da det også bruges i forbindelse med reklame eller oplysning af borgerne. Det kan derfor være en kæmpe fordel at have lidt kendskab til hvordan man laver sine egne plakater, da det faktisk ikke er nær så svært, som man skulle have troet.

Den følgende artikel vil præsentere dig for 4 tips til at lave dine egne plakater, og disse tips er gældende, uanset hvilken type plakat, du skal i gang med at lave.

Første tip er, at det er utrolig vigtigt, at man spenderer lidt ekstra penge, når plakaten skal trykkes, så man er helt sikker på, at man får en plakat af ordentlig kvalitet, og med høj opløsning.

Lad din plakat være simpel og klar

Tip to: Når man skal lave en plakat, er det først og fremmest vigtigt, at man ved, hvad dens ”funktion” er. Skal den oplyse eller er den bare til pynt? Uanset hvad, kan det være en kæmpe fordel, at man holder selve motivet på plakaten nogenlunde simpelt, da det ellers kan være svært at overskue budskabet. Dog er simpel på ingen møde det samme som kedelig, og det er i virkeligheden den største opgave, at få det simple og det spændende til at gå op i en større enhed. Tip tre: Derudover er det også en kæmpe fordel at tage udgangspunkt i andre plakater, du kan for eksempel finde inspiration i denne københavner plakat.

Arbejd med farverne

Tip fire: Når det er en fordel at lade motivet være simpelt, er der andre barometre, man er nødt til at spille på. Her handler det særligt om at lave den perfekte farvekombination. For så længe farverne spiller, kan motivet sagtens være minimalistisk uden at plakaten bliver kedelig. Det kan derfor være en fordel, at man prøver forskellige farvesammensætninger af, så man kan finde ud af, hvad der fungerer.

Lav de flotteste negle derhjemme

Som kvinde er der mange ting, man kan gøre for at holde ens udseende så skarpt som muligt. Det gælder om at have fingeren på pulsen og se hvilke trends, der rører på sig i omverdenen. De seneste år har der, uanset andre trends, været en hype omkring dét at have lange og smukke negle, på trods af at man stadig skal kunne være velfungerende i sit arbejdsliv. Nogle arbejdssteder tillader ikke at have lange negle, dog kan man stadig have smukke negle i en kortere og mere acceptabel længde for at holde stilen.

I takt med at der er kommet større efterspørgsel på negle området, vælger flere og flere unge kvinder, og mænd, at uddanne sig som negleteknikere, hvilket har sat priserne i vejret, hvis man ønsker at få lavet sine negle på en klinik. Derfor kommer her nogle råd så man kan lave de flotteste negle derhjemme, uanset hvilken erfaring man har indenfor tipper, lakker, pynt og vedligeholdelse. Der er mange elementer, der spiller ind, hvis man ikke blot vil have smukke negle, men også sørge for at disse holder i længere perioder uden lakken skaller af eller ridses i ens dagligdag.

Akrylnegle er flotte i ugevis

Når man skal undersøge mulighederne for at lave flotte negle derhjemme er der nogle ting man skal tage højde for – hvis man ingen erfaring har med akryl eller gele skal man starte ud i det små og købe tipper af plast, som man kan lime på sin naturlige negl og derved enten lakere disse, eller lave den ’frække’ og købe dem dekoreret. Har man lidt mere erfaring, eller kender nogle der kan hjælpe en i gang – og hvis du har god tid kan du også lave akryl negle, der har langt den bedste holdbarhed uanset, hvordan man behandler disse i sin hverdag. Der findes også muligheder for at lære, hvordan man laver akrylnegle, da man kan tilmelde sig forskellige kurser, hvor man møder op med egne materialer og derefter får en kort gennemgang af, hvordan man kommer godt i gang, disse kurser er dog forholdsvis dyre.

Negle skaber stil – og udstråler overskud 

Der findes mange måder at dekorere sine negle på, har man en flot naturlig negl, der ikke flækker og knækker ved blot det mindste vindstød, kan man oftest nøjes med at lægge en gennemsigtig topcoat, der blot vil give ens naturlige negle en skinnende finish. Laver man selv sine negledekorationer er det oftest at man enten lakerer neglene i en bestemt farve, der passer til ens generelle stil og humør, eller at man laver franske negle, der også er det mest populære på negleklinikker. Der findes dog nogle, der roder sig ud i begrebet omkring nailart, hvor man med små pensler eller forskellige dot-værktøjer dekorerer sine negle med blomstermønstre, temaer af forskellig art eller endda giver sig ud i at lave blonder, eller skrive små beskeder på tværs henover sine ti smukt dekorerede fingernegle. Nailart kommer fra USA, men bliver i stigende grad mere udbredt herhjemme.

At spille og ryge er at hygge

Der er vist ingen tvivl om, at hvis der er noget, som vi mener at kunne sige om os selv her i landet, så er det i allerhøjeste grad, at vi bare er drøngode til at hygge os. Og når vi skal forklare folk fra andre lande, hvad det rent faktisk betyder at hygge sig, så er det noget, som er svært. Men to ting som man dog kan sige, at det er, er at spille og at ryge. Det er bare hyggeligt og selvfølgelig især, hvis man er flere, der er sammen om det, og gør det sammen. Er du interesseret i at hygge dig på den måde så find et stort udvalg af spillemaskiner her og kom allerede i gang lige nu.

Med en e-cigaret har du en hobby

En hobby kan være mange ting, og det er vidt forskelligt for folk, hvad det rent faktisk er, som gør, at de synes, at de har en hobby. Nogle gange kan en hobby være for eksempel at spille skak eller noget andet. Det er dog klart, at det at spille andre spil, så som online casinospil, det også sagtens kan være en hobby. Man kan nok definere en hobby som noget, som man gør og nyder og ikke føler, at man er forpligtet til at gøre.

Netop derfor er der også mange, som mener, at det at ryge på en e-cigaret det sagtens kan være en hobby. For det er netop noget, som man selvfølgelig nyder meget at lave og desuden er det noget, som man slet ikke føler sig forpligtet til, men simpelthen noget, som man bare har lyst til at gøre og slet ikke kan lade være med. Du kan klikke her, hvis du vil vide mere om hvordan du kan gøre det at ryge e-cigaretter til en hobby. For er man passioneret damper kan det hurtigt blive til en tidskrævende hobby at finde den rigtige damper, den rigtige atomizer og den rigtige væske. I dag kan man sågar få batterier den kan tilsluttes og justeres via computeren så suget bliver helt perfekt.

Gør en dyd ud af dine hobbyer

Ofte er det så lidt tid vi har til at dyrke vores hobbyer, at vi bør gøre os selv den tjeneste, at vi rent faktisk sørger for at gøre noget ud af det og udelukkende vælge at gøre det helt.

Derfor er casino blevet en populær hobby blandt danskerne

Flere og flere danskere er begyndt at spille casino. Mange tiltrækkes af spændings- og underholdningselementerne ved at spille om penge. Der er da heller ikke nogen tvivl om, at særligt fremkomsten af online casinoer har sat skub i danskernes interesse for casino. Det er nemlig blevet meget lettere at spille casino i dag sammenlignet med tidligere. Man behøver ikke længere at opsøge et casino eller den lokale bar for at spille. I stedet kan man sidde hjemme i sofaen og spille løs på de mange forskellige casinospil, der findes online.

Mange danskere bruger derfor casinospil, når de skal koble af fra en stresset hverdag. Andre spiller casino, fordi de trænger til lidt ekstra spænding i en ellers ensformig hverdag. Man kan derfor roligt sige, at casino er blevet en populær hobby for mange danskere.

Der findes mange forskellige casinospil

Casino er et meget bredt begreb, der bruges om mange forskellige spiltyper. Der findes både casinospil, der i høj grad fokuserer på held. Denne spilletype indbefatter blandt andre spilleautomater, bingo og skrabespil. Disse spil kræver ikke en særlig logisk tilgang eller viden om spillet. Denne type spil er blevet meget populære, idet de giver gode muligheder for at koble af fra hverdagen, da man ikke behøver at bruge en masse kræfter på at koncentrere sig om spillet. Præmisserne for spillet er super enkle, og det handler i bund og grund bare om at have det sjovt, samtidig med at man har muligheden for at vinde en sjat penge. Ved at klikke her finder du et væld af forskellige casinospil.

Ud over de klassiske spilleautomater og skrabespil findes der også mere avancerede casinospil. Denne form for casinospil er som oftest kortspil. Det mest populære kortspil inden for casinoverdenen er Blackjack. I dette spil er taktik og overblik nogle af stikordene til succes. Blackjack forudsætter derfor et større kendskab til spillets regler og taktiske elementer.

Er Casino din nye hobby?

Casino er som nævnt blevet en udbredt hobby blandt mange danskere. Dette bunder blandt andet i den lette tilgængelighed, idet flere og flere casinoer nu findes i online format. Mange danskere har således mulighed for at spille casino hvor og når som helst. Dette aspekt medvirker til at casinospil er en yderst nem hobby at vedligeholde.

Hvis du er en person, der elsker spænding, er casino uden tvivl noget for dig. De fleste casinospillere tiltrækkes nemlig af spændingselementet ved casino. Dét, der gør casino mere spændende end andre spilleformer, er i høj grad pengeelementet. Når du spiller casino har du mulighed for at vinde penge, men der er ligeledes en risiko for, at du mister penge. Hvis du er en person, der elsker at gamble og tage chancer, vil du uden tvivl få opfyldt nogle af dine behov ved at spille på casino.

Er du i tvivl om, hvorvidt casinospil er noget for dig, så er der heldigvis råd for dette. Det er nemlig utrolig nemt at prøve hobbyen som casinospiller af ved at besøge et af de mange online casinoer.

Prøv dine fiskefærdigheder af i en fiskekonkurrence

Fiskeri er for langt størstedelen af de mennesker der praktiserer dette en hobby, deraf navnet lystfiskere. Lystfiskeri udgør mange menneskers hobby og derfor er der også mange lystfiskere der er rigtig dygtige til at fiske. De fleste sportsgrene og hobbyer i Danmark har konkurrencer hvor udøverne kan konkurrere med hinanden indbyrdes – se bare ting som skak, bodybuilding, golf og computerspil som alle ligger på grænsen mellem hobby og sportsgren, lidt ligesom lystfiskere også gør i manges øjne.

Er du interesseret i lystfiskeri og har du praktiseret det med succes over en længere årrække, kan det være spændende at få det konkurrencemæssig aspekt ind over dit lystfiskeri. Mange laver lidt interne konkurrencer når man tager ud at fiske med venner og familie, derved vil alle gerne fange mest eller størst for på den måde at blive turens vinder.

Vil man mere end blot konkurrere mod familie og venner på ens egen arrangerede fisketure, kan man begynde at se sig om efter planlagte konkurrencer i lystfiskeri.

Som med så mange andre hobbies, er lystfiskeri også en hvor der arrangeres konkurrencer, hvor man kan konkurrere mod ligesindede lystfisker med gode præmier på højkant, samt en hyggelig dag hvor ens yndlings hobby er hovedtemaet.

Når man kommer til sådanne konkurrencer bliver lystfisker lynhurtig til en sport, og alle forsøger at optimere deres fiskegrej efter at fange så mange fisk som overhovedet muligt.

Kendte fiskekonkurrencer

Herunder præsenteres 2 fiskekonkurrencer placeret i hver sin ende hvad angår krav til udstyr, kapital og forberedelse.

Havnemede

Havnemeden i Korsør er en kendt fiskekonkurrence på Vestsjælland. Her bliver Korsør havn omdannet til en stor fiskekonkurrence. Konkurrencen løber af stablen sidst i Maj og er afhold af Korsør Lystfiskerforening. Konkurrencen har været i stor vækst de senere år, og bringer stor liv til havnen på dagen.

Konkurrencen går ud på med en fiskestang i vandet, at fange flest, størst og forskellige fisk. Vinderne præmieres ved en god og flot præmie ceremoni ved fæstningen når konkurrencen er forbi.

Konkurrencen på havnen i Korsør har det med at tiltrække en masse af de vestsjællandske lystfiskere som valfartet til Korsør denne Maj dag, og de fleste gange hvor konkurrencen har været afholdt har der været godt vejr, som selvfølgelig er med til at trække flere mennesker til konkurrencen.

Denne konkurrence er for den almene lystfisker, der vil ud sit grej og prøve sig af til en konkurrence. Denne konkurrence kunne sagtens være den første man tager til, for at prøve af om det er noget for en. Læs om konkurrencen her

Trolling masters Bornholm

Denne fiskekonkurrence er i den helt anden ende af skalaen, når snakken går på fiskekonkurrencer. Her er vi op i et leje, hvor det sagtens kan betegnes som en sportskonkurrence i min optik. Trolling er en hel disciplin under lystfiskeriet, hvor man bruger en småbåd der sejler stille og roligt, mens man har sit grej i vandet, hvor man fisker efter laks.

Man fisker her i både på dybt vand, som naturligvis stiller store krav til udstyret, da man først og fremmest skal have en båd der kan klare sig på dette vand, samt fiskegrej tilpasset laksefangst. Det sætter store krav til dit grej, hvor især dit fiskehjul skal kunne klare store fisk og store udløb. Det er en bekostelig affærer og nogle meget passioneret fiskere du møder til sådanne konkurrencer, der konkurrerer om hvem der fanger den største Laks. Laks der gerne kommer omkring de 20 kg, som er en rigtig stor fisk at fange.
Du kan læse meget mere om konkurrencen her

Vi anbefaler klart, at hvis du er vild med lystfiskeri og har et konkurrence gen i dig, at du prøver kræfter med nogle af disse konkurrencer. Mange bliver rigtig bidt af at konkurrere mod andre i deres hobby, og derfor udvikler sig til nogle endnu bedre lystfiskere. Især er der stor enighed i småbåd miljøet om, at når man først er startet er der ingen vej tilbage – så er man fanget og vil blot have mere.

Lav selv juledekorationer – bliv inspireret

Den flotteste julepynt er hjemmelavet. Ikke kun på grund af udseendet, for man kan købe nogle virkelig flotte juledekorationer, der er færdiglavet, men fordi der er lagt sjæl og kærlighed i hjemmelavet julepynt.

Find pynt i skoven

Hvis du er i god tid, så kan det anbefales at gå en tur i skoven – gerne med børn, for de er gode til at finde ting, som vi andre ikke ser fra voksenhøjde. Skovbunden gemmer på så mange flotte blade, bær og grene, som ligger uberørt. Og man må gerne tage det med, så længe det ligger løst. Man skal altså ikke tage en sav med i skoven – så kommer skovfogeden efter jer. Tag en kurv eller en pose med, og saml noget naturlig julepynt, som skal med hjem og tørres.

3 genveje til en adventskrans

Hvis man synes, at ler og gran er lidt for kedeligt, og man ikke har mod på at binde en krans af pileflet selv, så kan man købe sig til den del. Her kommer 3 gode bud på en adventskrans: en halmkrans, en pileflet krans og en oasiskrans.

Juledekoration med halmkrans

En færdigbundet halmkrans er nem at arbejde med. Den er bundet tæt, men du kan let stikke lyseholdere og pynt på pind ned i kransen. Derudover er den også flot uden pynt, så det gør ikke så meget, hvis der er ”helligdage” rundt omkring på kransen. Og hvis du er til en simpel adventskrans eller en julekrans på døren, så er den rigtig smuk med silkebånd rundt om.

Krans af pileflet

Denne type krans er mest egnet til at stå på bordet eller i vindueskarmen. Efter vores smag er den for klodset til at hænge på døren grundet sin størrelse – det er næsten umuligt at lave en lille krans af pileflet. Den er ideel til større pynt – f.eks. blomster, grankogler o.lign. Og et bredt silkebånd med blomster gør sig også godt på kransen. Grenene gør, at det er let at bruge ståltråd på en ikke så synlig måde. Så det gør den meget velegnet, hvis du skal lave juledekorationer med børn.

Oasiskrans

Oasis er blomsterskum, som kan suge vand og holde blomster og grønt frisk længe. Det gør den meget egnet til juledekorationer på bordet, som skal holde måske en uges tid. Men hvis man bruger blomster og grønt, som ser flot ud tørret, så kan den sagtens bruges, når du skal lave en hjemmelavet adventskrans. Du kan læse meget mere om oasis her.

Flere ideer til DIY julepynt?

Vi lever af hobby og gør det selv. Og vi har stort fokus på borddekorationer til jul. Så kig forbi Decohof.dk og lad dig inspirere til dit næste hobbyprojekt. Vi får nye varer hver eneste uge, og vi har rigtig mange kunder, som deler deres projekter med os, så du kan både finde inspiration i det, som vi har lavet, men også i det som vores kunder har lavet. Og vi håber, at du også har lyst til at inspirere os ved at sende os billeder af din hjemmelavede julepynt.