Er en robotplæneklipper det rigtige valg for dig og din have?

Ligesom alle andre produkter har robotplæneklipperen mennesker som elsker dem og mennesker som hader dem. Der er mange faktorer som spiller ind i forhold til, hvilken side man tipper til. Her giver vi et overblik over fordelene og ulemperne og så kan du selv vurderer, hvilken side du står på i forhold til robotplæneklippere.

Gør haven klar til en robotplæneklipper

Nogle af os er bare ikke designet til at gøre tingene selv, hvis der bare er en smule teknisk arbejde involveret. Det at skulle sætte kantledning op, så robotten ikke kører ud på eventyr eller ind i blomsterbedet kan være en udfordring for nogen. Der er mange aspekter som kommer i spil.

Området kan have en enkelt zone eller flere. Haven kan have flere forskellige udfordringer, små bakker eller forhindringer, så som blomsterbede, træer, små springvand etc. Disse aspekter kan gøre det mere indviklet at sætte kantledning op end du måske regnede med.

Der vil altid være mennesker som elsker at tackle sådan nogle projekter. Hvis du er typen som elsker den slags projekter, så vil det blive sjovt for dig at sætte kantledning op for din robotplæneklipper. At lægge kantledning er så simpelt at de fleste mennesker kan gøre det, når de følger instruktionerne.

Fordelen ved opsætningen er, at det er ret simpelt at lægge kantledning. Ulempen er at du skal vide, hvad som gør din robotplæneklippe ineffektiv når den slår græsset. Dog kan du finde ud af det, ved at læse manualen.

Programmering af robotplæneklipper

Der er flere måder, hvorpå du kan programmere din robotplæneklipper, alt efter, hvilken model du har. WIFI, Bluetooth eller på robottens konsol. Herved fortæller du robotplæneklipperen, hvornår den skal slå græs – så slipper du for at klippe den selv.

Havens forhindringer  

Det er her du virkelig kan fornemme om en robotplæneklipper er noget for dig eller ej. Du kan nemlig overveje, hvordan din have er udformet. Jo mere indviklet din have er, jo sværere er opsætningen af robotplæneklipperen. Har du dybe huller i græsplænen, stejle skråninger eller et bredt udvalg af haveornamenter?

Du vil gerne have at din robotplæneklipper kan navigere rundt om alle havens udfordringer. Selvfølgelig bliver det mere besværligt, hvis du har en indviklet have, men det kan lade sig gøre.

Heldigvis når det komme til forhindringer så er robotplæneklippere udstyret med sensorer som vil få robotten til at ændre retning i stedet for at forsøge at pløje igennem en forhindring. Samme sensorer forhindre også robotten i at lukke ned, bare fordi den ikke kan komme videre, fordi den vil køre i en anden retning i stedet for.

Forhindringer kan robotplæneklipper altså godt komme uden om. Dog kan den have problemer, hvis du har huller i din græsplæne, som den kan falde i. Bliver den fanget i et hul er du nød til fysisk at redde den ud af det. Derudover kan du også være nød til at trimme græsplænen tæt på de forhindringer robotten skal undgå.

Hvis du har en simpel have med få forhindringer, så kan du få stor glæde af en robotplæneklipper. Til gengæld, hvis du har en mere indviklet have med mange forhindringer, så kan du stadig få stor glæde af en robotplæneklipper, opsætningen af den er bare en smule mere udfordrende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *