Prøv dine fiskefærdigheder af i en fiskekonkurrence

Fiskeri er for langt størstedelen af de mennesker der praktiserer dette en hobby, deraf navnet lystfiskere. Lystfiskeri udgør mange menneskers hobby og derfor er der også mange lystfiskere der er rigtig dygtige til at fiske. De fleste sportsgrene og hobbyer i Danmark har konkurrencer hvor udøverne kan konkurrere med hinanden indbyrdes – se bare ting som skak, bodybuilding, golf og computerspil som alle ligger på grænsen mellem hobby og sportsgren, lidt ligesom lystfiskere også gør i manges øjne.

Er du interesseret i lystfiskeri og har du praktiseret det med succes over en længere årrække, kan det være spændende at få det konkurrencemæssig aspekt ind over dit lystfiskeri. Mange laver lidt interne konkurrencer når man tager ud at fiske med venner og familie, derved vil alle gerne fange mest eller størst for på den måde at blive turens vinder.

Vil man mere end blot konkurrere mod familie og venner på ens egen arrangerede fisketure, kan man begynde at se sig om efter planlagte konkurrencer i lystfiskeri.

Som med så mange andre hobbies, er lystfiskeri også en hvor der arrangeres konkurrencer, hvor man kan konkurrere mod ligesindede lystfisker med gode præmier på højkant, samt en hyggelig dag hvor ens yndlings hobby er hovedtemaet.

Når man kommer til sådanne konkurrencer bliver lystfisker lynhurtig til en sport, og alle forsøger at optimere deres fiskegrej efter at fange så mange fisk som overhovedet muligt.

Kendte fiskekonkurrencer

Herunder præsenteres 2 fiskekonkurrencer placeret i hver sin ende hvad angår krav til udstyr, kapital og forberedelse.

Havnemede

Havnemeden i Korsør er en kendt fiskekonkurrence på Vestsjælland. Her bliver Korsør havn omdannet til en stor fiskekonkurrence. Konkurrencen løber af stablen sidst i Maj og er afhold af Korsør Lystfiskerforening. Konkurrencen har været i stor vækst de senere år, og bringer stor liv til havnen på dagen.

Konkurrencen går ud på med en fiskestang i vandet, at fange flest, størst og forskellige fisk. Vinderne præmieres ved en god og flot præmie ceremoni ved fæstningen når konkurrencen er forbi.

Konkurrencen på havnen i Korsør har det med at tiltrække en masse af de vestsjællandske lystfiskere som valfartet til Korsør denne Maj dag, og de fleste gange hvor konkurrencen har været afholdt har der været godt vejr, som selvfølgelig er med til at trække flere mennesker til konkurrencen.

Denne konkurrence er for den almene lystfisker, der vil ud sit grej og prøve sig af til en konkurrence. Denne konkurrence kunne sagtens være den første man tager til, for at prøve af om det er noget for en. Læs om konkurrencen her

Trolling masters Bornholm

Denne fiskekonkurrence er i den helt anden ende af skalaen, når snakken går på fiskekonkurrencer. Her er vi op i et leje, hvor det sagtens kan betegnes som en sportskonkurrence i min optik. Trolling er en hel disciplin under lystfiskeriet, hvor man bruger en småbåd der sejler stille og roligt, mens man har sit grej i vandet, hvor man fisker efter laks.

Man fisker her i både på dybt vand, som naturligvis stiller store krav til udstyret, da man først og fremmest skal have en båd der kan klare sig på dette vand, samt fiskegrej tilpasset laksefangst. Det sætter store krav til dit grej, hvor især dit fiskehjul skal kunne klare store fisk og store udløb. Det er en bekostelig affærer og nogle meget passioneret fiskere du møder til sådanne konkurrencer, der konkurrerer om hvem der fanger den største Laks. Laks der gerne kommer omkring de 20 kg, som er en rigtig stor fisk at fange.
Du kan læse meget mere om konkurrencen her

Vi anbefaler klart, at hvis du er vild med lystfiskeri og har et konkurrence gen i dig, at du prøver kræfter med nogle af disse konkurrencer. Mange bliver rigtig bidt af at konkurrere mod andre i deres hobby, og derfor udvikler sig til nogle endnu bedre lystfiskere. Især er der stor enighed i småbåd miljøet om, at når man først er startet er der ingen vej tilbage – så er man fanget og vil blot have mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *