1 år siden |  0 comments  |  Livsstil

Ønsker du at lave hobbyprojekter, hvor du skal bruge el-pærer, så kan det godt betale sig at investere i LED pærer fremfor nogle af de ældre modeller. LED belysning er det gode og billige valg på længere sigt, og der er rigtig mange penge at spare, hvis man udskifter alle pærerne til A+ eller A++ LED pærer. De bruger mindre strøm og holder længere tid end andre pærer. 

Tidligere har vi været vant til at vi kun havde valget mellem glødepærer, halogen pærer eller spare pærer. Nu kan man også finde LED pærer, der endda er bedre end de andre pærer på mange parametre. LED pærer sparer på strømmen ligesom sparepæren, men LED pæren giver stadig en rigtig god belysning. LED pæren har efterhånden overtaget markedet, og det er ikke uden grund. LED pæreren har nemlig mange fordele, som de andre pære modeller ikke kan leve op til.

LED-pærer og sparepærer bruger 4-5 gange mindre strøm end halogener. Ud over den årlige besparelse på elforbruget er der også besparelse på indkøb af pærer. F.eks. skal du købe 7 halogenpærer, hver gang du køber 1 tilsvarende LED-pære pga. den kortere levetid af halogenpæren. Det kan derfor godt betale sig at betale en smule mere, når man køber pæren, da beløbet for halogenpæren ellers hurtigt overstiger beløbet for LED pæren.

Vælg den rette LED-pære; 

Når du står i butikken med dine nye LED pærer, så er der nogle ting, som du skal være klar over, hvad betyder. På pakken står der en masse informationer omkring selve pæren, og det er her du kan finde ud af, hvilket lys pæren giver og hvor meget energi pæren bruger.

Lumen/watt 

Lumen måler pærens styrke, og jo højere tal, der står her, desto kraftigere er lyset i pæren. Det er derfor vigtigt, at du søger for at pærens styrke passer til det formål, som du skal bruge pæren til. Lyset kan være ligeså hyggeligt, som man kender fra en glødepære, hvilket passer til soveværelset eller være meget kraftigt, så det passer til køkkenet.

Energimærket 

Pærens energimærke fortæller om hvor god pæren er. Elpærer skal mærkes med EU’s energimærkning. Her er det bedste valg energimærket A+ eller A++. Hvis man sammenligner med sparepærer, så har de oftest energimærket A og halogenpærer har energimærket C eller B. Energimærket A++ bruger mindst energi og energimærket C bliver mest energi.

Lysets temperatur  

Lysets temperatur fortæller om, pærens lys er enten varmt eller koldt. Dette bliver målt i kelvin og jo flere kelvin pæren har, jo koldere lys giver pæren. Hvis du ønsker en pære med et varmt lys, så skal du vælge en pære med en lysfarve på 2.700-3.300 kelvin. Denne lysfarve minder om glødepæren. Man behøver derfor ikke købe glødepærer for at opnå et varmt lys.

Gå på opdagelse og find alle LED-pærer hos LED King.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hobbysider.dk 5 måneder siden 0 Comments

Er en robotplæneklipper det rigtige valg for dig og din have?

Ligesom alle andre produkter har robotplæneklipperen mennesker som elsker dem og mennesker som hader dem. Der er mange faktorer som spiller ind i forhold til, hvilken side man tipper til. Her giver vi et overblik over fordelene og ulemperne og så kan...

READ MORE
Hobbysider.dk 7 måneder siden 0 Comments

Klipper du selv din hund, eller går du til hundefrisør?

Ifølge Danmarks Statistik var der i år 2000 cirka 800 registrerede hundefrisører I Danmark. 10 år senere i år 2010 var det officielle tal faldet til omkring 150, hvilket virker ret dramatisk. Årsagen skal findes i en stigende trend med at flere og fl...

READ MORE
Hobbysider.dk 9 måneder siden 0 Comments

5 hobbyer der er perfekte til vinterperioden

Med starten på januar er de kolde temperaturer for alvor sat ind. Det betyder oftest at vi bruger mere tid indendørs og er mindre udenfor. Når vi er meget indenfor, kan det i nogle tilfælde være svært at få al tiden til at gå uden at sidde for meget...

READ MORE