Lad sminke blive en hobby, som du kan blive rigtig god til

sminke

Kan du godt lide at lægge sminke en gang imellem? Måske søger du på videoer til inspiration, når du skal lægge sminke til fine arrangementer eller blot for at øve dig. Men kan sminke kun være noget, du tager på til festlige lejligheder? Sminke kan sagtens også blive din hobby, som du øver dig på og bliver bedre til over tid. Du kan løbende få nyt udstyr og sminke til din samling, og du kan løbende øge sværhedsgraden alt efter, hvor god du bliver.

Hav udstyret i orden

Når sminke ikke blot skal være en ting, du tager på en gang imellem, men rent faktisk bliver en hobby, er udstyret en vigtig del. Ligesom med mange andre hobbyer, danner udstyret nemlig grundlag for, at du har mulighed for at udvikle dig med din hobby. Først og fremmest må du anskaffe dig et godt sminkebord med et stort spejl til. Du skal kunne sidde ved et bord, hvor der er plads til alt din sminke, og hvor du også kan gemme noget af det væk i skuffer omkring dig i bordet. Spejlet er også en vigtig del, da du skal kunne se, hvad du præcis foretager dig. Det vil give det bedste resultat, når du øver dig på sminken. Der findes mange smukke sminkeborde, som du kan vælge imellem. De findes både i mange materialer og størrelser, og ikke mindst farver, selvom de mest populære er hvide eller sorte sminkeborde. Til mange sminkeborde følger også en fin skammel med. Du skal kunne rykke dig selv tættere på spejlet og længere væk, alt efter hvad du skal lægge af sminke. Derfor er en skammel smart, da den ikke støder på sminkebordet og er let at flytte rundt på.

Hvordan starter du på hobbyen?

Det kan måske virke uoverskueligt at skulle købe en helt masse sminke fra første dag. Ligesom ved alle andre hobbyer, vil du løbende kunne købe mere til, så dit sortiment udvides. Måske skal du starte med at øve en bestemt form for sminke, og så kan du altid udvide til mere kompliceret måder og rutiner inden for sminke. Du kunne for eksempel starte med øjenbrynene. Køb det bedste øjenbrynsfarve, som passer til dine behov og farver. Når du er blevet rigtig god til at farve dine øjenbryn, så kan du prøve øjenskygge og mascara af. På den måde får du hurtigt styr på din øjenrutine, når det kommer til sminke. Derefter kan du prøve med for eksempel læber eller din hud.

Øvelse gør mester

Når du starter på hobbyen, så kan du ikke forvente at være dygtig fra starten. Det fede med en hobby er, at du bliver bedre og bedre, men altid kan blive udfordret. Niveauet kan altid øges, og du vil blive ved med at syntes det er sjovt, fordi du blot får nye udfordringer inden for din hobby. Det handler blot om at tage dig god tid til din hobby og være tålmodig omkring sminken. Sminke som hobby skal nemlig være hyggeligt, afslappende og sjovt, så du ikke bliver træt af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *