Dyr som hobby? 4 Gode tips

Flere og flere danskere begynder at se deres dyr i et andet lys end at disse blot er en ’kælegris’, der flyder på sofaen dagen lang, eller pusler rundt i deres bur. Der findes nu mange muligheder i Danmark, hvor man kan medbringe sit dyr som en del af en hobby, følgende vil give 4 gode tips til, hvordan dette kan lade sig gøre og hvordan man har dyrets velfærd og helbred i fokus.

1) Hobbykæledyr til prisudstillinger.
2) Pleje af hobby dyr.
3) Dyr som besøgsven.
4) Avl af dyr som hobby.

Når det kommer til at bruge sine dyr i forbindelse med en hobby er der ingen grænser for, hvordan dette kan lade sig gøre, dog skal man altid tage hensyn til dyrets behov. Prisudstillinger er klart den bredeste måde, hvorpå man kan bruge de mange kæledyrsgrupper som en hobby, hvori man også kan bruge og udvikle sine kreative evner og samtidig øge ens viden på området. Heriblandt ses oftest hunde-, katte-, heste- og kaninudstillinger, hvor dyrene vurderes på udseende, race, helbred og adfærd. Dog er det vigtigt at man tager dyrets helbred og generelle sundhed til overvejelse, da dette kan være afvisningsgrund.

Pleje af kæledyret er en stor del af ens hobby

Der findes mange forskellige dyreracer, der hver især kræver forskellige former for pleje om omsorg. Heriblandt ses f.eks. badning, grooming og kosttilskud, der kan være dén forberedende pleje af ens kæledyr, der gør at man vinder prisen ved et hobbydyrskue. Derudover er det naturligvis også vigtigt at sørge for at ens dyrs helbred er så optimalt som muligt, ikke kun for dyrets skyld, men især også i forbindelse med hobbyavl og hvis dyret bruges som besøgsven. Dyr, hvis helbred ikke er helt i orden kan være en smitterisiko for både mennesker og andre dyr, eller kan have store konsekvenser i en konkurrence. For at give dyrene de bedste vilkår kan man i forbindelse med hunde og heste sørge for at passe godt på dine dyrs led, f.eks. ved at give dem Strongjoint, der er et middel, der forebygger og lindrer ledsmerter.

Gode grunde til at bruge sine dyr som en hobby

Der ses et stigende antal af personer, der har dyr som deres hobby, dette skyldes oftest at man har en passion for en bestemt kategori af dyr eller en decideret favorit race af et bestemt dyr, f.eks. perserkatte, franske bulldogs eller shetlandsponyer. Disse interesser kommer til udtryk i de måder man passer på ens dyr og bruger dem i det offentlige rum til stævner, avl eller som besøgsvenner. I de senere år er det især blevet populært at bruge hunde som besøgsvenner på plejehjem og kræftcentre, da man kan bringe en del af livsglæden tilbage til folk, der lider af en sygdom. Dog ses også et stigende antal af besøgsture ud fra disse centre og hjem til stalde, hvor man kan komme i kontakt med større dyr såsom heste, hvilket ofte kan realisere drømme for unge piger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *