DIY til brylluppet – kreative invitationer

Synes du også, det er en ærgerlig start på en af livets største festligheder, når man sender en standard-invitation afsted til gæsterne?

I så fald får du her 3 tips til sjovere invitationer, der kan sætte en ordentlig ramme for dagen.

Flaskeposten

Hvis du kan skaffe en stribe tomme vinflasker, papir, karton og lidt ekstra til detaljerne, kan du lave dine egne kreative flaskepost-invitationer.

Når du har indsamlet flaskerne, skal de gøres rent. Det klare du let med sæbevand og en flaskerenser. Brug varmt vand og skrub etiketter og lim helt af. Herefter skal de tørre.

Det primære element til flaskerne er naturligvis etiketten. Den kan du lave på labelpapir, som findes i de fleste boghandlere.

Du kan også printe dine labels på almindeligt papir, som du så limer på flasken.

Nu er flasken faktisk klar. Du kan dog pynte den op, som det behager dig. Evt. med en sløjfe om flaskehalsen.

Selve invitationen skal laves på almindeligt papir. Her kan i benytte en klassisk skabelon eller udforme en invitation med en sjov tematik, der går i hanke med flaskeposten. En god idé er naturligvis at have overensstemmelse mellem det grafiske udtryk på flaskens etikette og selv invitationen.

Find hernæst en rulle sløjfebånd og klip ca. det dobbelte af din invitations bredde af. Klister den en halvdel fast langs toppen på invitationen og lav et mærkat til den anden ende. Meningen er, at du kommer invitationen ned i flasken, men at båndet stikker ud med det påklistrede mærkat. På dette kan du klistrer et print fast eller skrive en besked til de enkelte gæster.

Sidste step er at lukke flasken med en korkprop.

Flaskerne er nu klar til at blive afsendt, men da en flaskekasse og forsendelse koster omkring 60-70 kroner, kan vi anbefale at aflevere flaskerne personligt.

Boardingkortet

Boardingkortet er en anderledes type invitation, der giver smil på læberne.

Den nemmeste måde at designe dit boarding card på, er ved at downloade et billedeksempel på et rigtigt boarding pass.

Når du designer din egen invitation, tilpasser du naturligvis blot indholdet, så du bruger gæstens navn, notere adressen, hvor brylluppet afholdes osv. Sidst, men ikke mindst, skal du naturligvis ikke invitere til Economy Class, men derimod First Class, hvor jeres fest foregår.

Husk at indsætte stregkoder og stiblet linje på den del, der brækkes af, for at få det bedste helhedsindtryk.

Selve størrelsen på boardingkortet er ca. 1/3 af et A4 ark. Du bør selvfølgelig anvende en god papirkvalitet, så invitation ikke krøller eller går i stykker.

En sjov detalje er at lave bordplanen med numre som på boardingkortet. Altså angive A32, B32, C32 osv. Det skaber også lidt spænding for gæsterne, der ikke har den fjerneste idé om, hvem deres sidemand bliver.

Den personliggjorte invitation

Hvis I fortsat ønsker den mere traditionelle invitation, men stadig gerne vil personliggøre den, er der hjælp at hente online.

Du kan nemlig bestille dine egne personlige bryllupsinvitationer online.

Her har du ofte adgang til et arsenal af skabeloner, du let kan tilpasse med egne ord og motiver.

Hvad kunne det f.eks. være? Hvad med omkvædet på jeres yndlingssang, et billede af helt særlig betydning eller noget helt tredje? Det er kan fantasien, der sætter grænser, og det er let at skabe en god ramme for dagen med en personliggjort invitation til gæsterne.

Læs desuden mere om invitationer her: https://nemprint.dk/produkter/invitationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *