4 kreative ideer til skolebarnet

Når sommerferien går på hæld, og skoletiden begynder at nærme sig igen, er det altid spændende for de både kommende og de mere rutinerede skolebørn. De skal forberede sig med alt hvad der hører til skolegangen. Skoletaske, penalhus, madpakke – kort og godt med alt det skoletilbehør, som hører sig til. Der kan være en rigtig stor og fin glæde forbundet med at vælge sine helt egne ting, som børnene skal have med sig og bruge hver eneste dag, og derfor er det også en god idé at gøre lidt ekstra ud af at vælge tilbehøret sammen med sit barn. På denne måde kan man finde frem til fine sager, som barnet selv sætter pris på, og man kan sørge for, at det også er ensbetydende med praktiske løsninger, som man som forælder kan stå inde for. Her kan man derfor også læse om 4 kreative ideer til skolebarnet.

Personlige skoletasker og madkasser

De to første kreative ideer til skolebarnet vil være, at man først og fremmest skal have en skoletaske, der rummer en personlig glæde og stil for barnet, og dernæst at man finder en madkasse, der passer til. Man kan finde en rigtig flot basis-taske og måske selv personliggøre den ved at tilføje ekstra sager såsom badges eller at sy og stryge flotte mærker på – eller man kan kaste sig ud i andre kreative projekter, som man kan være sammen med barnet om at finde på. Dertil kan man så også sørge for at dekorere og personliggøre en flot madkasse, så den passer til tasken, og tager sig ud lige som barnet gerne vil have det. På denne måde kan man sørge for, at barnet bliver endnu mere glad for sit nye skoletilbehør, fordi de selv har været med til at vælge det og ydermere til at personliggøre det og at gøre det mere unikt. At lave madkassen og skoletasken personlig og individuel kan være en kreativ måde at være sammen med barnet på. Børn elsker at lave projekter med deres forældre, specielt et projekt som de stolt kan vise deres kammerater hver dag.

Engager dig i en kreativ og lærerig leg med dit barn

Når skoletilbehøret således er på plads, og barnet er startet i skole igen, kan man også finde på andre kreative måder at være sammen med barnet om at lave noget både hyggeligt og lærerigt på. Som en tredje idé kan man for eksempel være fælles om at lege med modellervoks, for det kan både være en hyggelig adspredelse, hvor fantasien kan få frit løb for både børn og voksne – eller det kan bruges som et led i en undervisningssituation, hvor man for eksempel træner forskellige færdigheder, som barnet har lært i skolen på en skæg måde, der involverer modellervoks. En fjerde idé kan således også være at lave perleplader med barnet, for her er der også rig mulighed for både at lege og at øve sig i forskellige skolemæssige lektier og færdigheder, alt imens man får kreativt afløb og hygger sig sammen. Der er altså rig mulighed for at få kreativiteten med ind i skolegangen, også for forældrene, og det gælder blot om at finde mulighederne for at finde ideer til en god stund sammen med sit skolebarn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *